Floor Fysio2021-11-24T11:08:36+01:00

Hi, ik ben Floor.

Ik ben 13 weken zwanger van mijn eerste kindje en ik vind het supergaaf, maar ook spannend, wat me allemaal te wachten staat. Ik wil graag alles doen om mijn zwangerschap zo leuk en fit mogelijk door te komen.

Ik wil leren wat ik het beste kan doen en laten om ons kindje de best mogelijke start te geven. Leren hoe ik op een no-nonsense manier kan ontspannen. Leren wat ik kan verwachten van de bevalling. En hoe bereid ik me daarop voor? En wat ik óók nog op mijn lijstje heb staan is goed herstellen daarna. En o ja, leuke nieuwe contacten opdoen wil ik ook. Ik wil gewoon alles 🙂

Ben jij, net als ik , ook op zoek naar de beste, meest complete begeleiding tijdens je zwangerschap en daarna?

Loop dan gewoon met me mee!
www.ditisfloor.nl


Floor
® Zwangerschapstraining
De Floor ®zwangerschapstrainingen zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit, souplesse en conditie, afgestemd op jou niveau. Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap voorkomt en vermindert klachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan je bevalling en het moederschap begint. Je bent van harte welkom vanaf je termijnecho. Instappen daarna kan  op elk moment en je kunt doortrainen zolang jij je daar prettig bij voelt. Vaak is dat gewoon tot aan de uitgerekende datum. Doordat het Floor®-programma alleen door fysiotherapeuten en oefentherapeuten aangeboden wordt, is het geen enkel probleem om mee te trainen als je last hebt van bijvoorbeeld je rug, je bekken, je bekkenbodem of andere ongemakken.  Floor®- Fysio’s weten voor de volle 100% waar ze mee bezig zijn en hebben bovendien allemaal een korte lijn met verloskundige, gynaecologen en andere (para-)medici in jouw buurt voor eventueel aanvullend advies.

Floor® Bevallingsvoorbereiding
Tijdens de trainingen hebben we het al regelmatig over de bevalling en de kraamtijd, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid  om eens in de 6-8 weken een Floor®Bevallingsvoorbereiding te volgen. No-nonense, eerlijke  en gewoon leuk ook . De Floor®bevallingsvoorbereiding vindt plaats in kleine groepen (ook voor de partner) en kan ook apart afgenomen worden als je niet de fysieke trainingen volgt.

Floor® Hersteltraining
Wil je na je bevalling ook weer verantwoord toewerken naar een goed herstel? Welkom dan bij Floor hersteltraining! Het is de perfecte opstap naar weer fit worden. Starten kan vanaf 3 weken na je bevalling. Beviel je via een keizersnede dan kun je na 6 weken instappen. Leidend is altijd hoe jij je voelt, de Floor®-Fysio zorgt verder voor een verantwoorde opbouw met optimale aandacht voor het herstel van je buik en je bekken(bodem)

Floor® training bij Kern Fysiotherapie
Het Floor principe bieden wij aan in twee jasjes.  We geven Floor®- zwangerschap en hersteltraining in  Pilates vorm en in Bootcamp vorm. We trainen in kleine groepen waardoor we elke training aan kunnen passen naar een voor jou passend niveau.

Pilates training
Bij onze pilates vorm  bieden we Floor trainingen aan vanuit een  de pilates principe.
Je leert  bewust je krachtcentrum aan te spannen en hiermee de stabiliteit in je lichaam te handhaven. Terwijl je bewust je krachtcentrum aanspant doe je spierversterkende oefeningen voor met namen de lage rug- en bekkenregio en tegelijkertijd verleng je de spieren zodat het lichaam soepel blijft. Door het aanspannen van je krachtcentrum til jezelf je kindje, in plaats van  je buik te laten hangen. Je zult je door de oefeningen sterker en langer voelen, ook tijdens je zwangerschap.

Bootcamp
Bij bootcamp trainen we in de buitenlucht.  En doen we oefeningen individueel en in teamverband. Tijdens bootcamp maak je gebruik van ‘’ natuurlijke’’ obstakels, denk hierbij aan bankjes, stoep, bomen.  Daarnaast gebruiken we ook materialen die we mee kunnen nemen, zoals weerstandsbanden of bijvoorbeeld een slambal.  Kortom alles wat je tegenkomt of meeneemt kunnen we gebruiken in onze bootcamptraining.

Wat je verder nog moet weten
Proeflessen:  zijn altijd mogelijk en kosteloos, maar alleen na het invullen van een intakeformulier en het bespreken van het formulier. Binnen het Floor®-programma hechten we er veel waarde aan om van te voren te weten waar rekening mee gehouden kan worden

Kosten: We werken met een strippenkaartsysteem en doorlopende groepen.
Strippenkaart 5x             kosten 80,- euro              (8weken geldig)
Strippenkaart 10 x          kosten 150,- euro           (14weken geldig)
Als je bevalt kun je de strippenkaart tijdelijk stop zetten. En bij voldoende fitheid na de bevalling weer hervatten.

Kwaliteit: Alle Floor®- Fysio’s hebben een uitgebreide nascholing gevolgd en werken op licentiebasis. In de licentieovereenkomst is vastgelegd welke ‘rechten en plichten’ daarbij horen. Halfjaarlijks inzicht geven in hoe er gewerkt wordt en jet jaarlijks bijwonen van een nascholingsdag zijn voorbeelden van de afspraken, die bijdragen aan kwaliteit en het transparant houden daarvan.

Trainingstijden
Outdoor Bootcamp
Ma 20:15 – 21:15

Buggy Bootcamp
Wo 9:30-10:30

Pilates
Ma 19:15 -20:15

 

 

Specialisaties van Kern Fysiotherapie Zwolle/Haren