Stuitpijn

Stuitklachten ontstaan meestal door een bevalling of na een val.  Het advies is in eerste instantie rust en eventueel zitten op een apart kussen. De klachten kunnen recent zijn en tijdelijk. Maar er zijn veel mensen die er al jaren meer rondlopen. Dikwijls hebben deze mensen te horen gekregen er mee te moeten leven.

Stuitpijn kan heel lokaal rond om het stuitje zitten, maar als de klachten langer aanwezig zijn heeft het invloed op een veel groter gebied.

Zo kunnen er naast de stuitpijn ook bekkenklachten, liesklachten, anuskramp, obstipatie, pijn bij vrijen, urineverlies, ontlasting verlies en rugklachten ontstaan. De stuit bevindt zich immers centraal in het bekken en onderaan de wervelkolom. De bekkenbodemspieren en de bilspieren liggen eromheen.

Inmiddels zijn er vele nieuwe onderzoek- en behandelmogelijkheden bij deze klachten.
Een belangrijk onderdeel hier van is de stand van het stuitje in kaart brengen en indien nodig corrigeren.  Met behulp van de NIMOC kan dit pijnvrij gedaan worden.  De NIMOC is geen behandeling op zich maar wordt vaak gecombineerd met triggerpointbehandeling, ontspanningsoefeningen voor de bekkenbodem en houdingsadviezen. Door het inzetten van meerdere behandelingsmogelijkheden zijn er vaak mooie resultaten te halen.  Mocht dat niet voldoende zijn dan zijn er altijd nog andere behandel.

Gespecialiseerde therapeut

Jorien Ponsioen

Jorien Ponsioen

Bekkenfysiotherapeut Locatie Haren
Voor het maken van een afspraak met Jorien Posioen kunt u bellen met