Shockwave therapie

Heeft u chronische pijnklachten zoals een tennisarm, verkalking in de schouder, een hielspoor, knie klachten (jumpersknee) of bijvoorbeeld achillespees klachten en werkt fysiotherapie, medicatie of injecties niet voldoende? Dan is shockwave therapie wellicht een effectieve behandeling.

Wat is shockwave?

Dit is een behandeltechniek welke werkt met ‘krachtige’ geluidsgolven. Deze golven worden dmv een apparaat toegepast op het lichaam. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door de huid naar de plek waar de blessure zit. Door deze behandelmethode wordt de bloedsomloop en stofwisseling in het blessure gebied verbeterd waardoor de pijn verminderd/afneemt. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd om de blessure zelf te genezen. Ook kunnen kalkformaties afgebroken worden waardoor het lichaam deze zelf op kan ruimen.

Indicaties voor shockwave therapie

 • Tennis- of golferselleboog
 • Kniepeesontsteking (jumper’s knee, patella femoraal pijn syndroom)
 • Scheenpijn/beenvlies ontsteking
 • Achillespees klachten
 • Hielpijn (hielspoor)
 • Chronische schouderklachten
 • Slijmbeursontstekingen

Voordelen van de shockwave therapie

 • Snel en effectief
 • Geen langdurige operatie
 • Geen medicatie nodig
 • U kunt snel terecht

Vergoeding

Bij Kern Fysiotherapie Haren en Kern Fysiotherapie Zwolle wordt shockwave therapie volledig vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Wij hebben een contract met iedere zorgverzekeraar. In tegenstelling tot veel andere praktijken vragen wij geen eigen bijdrage voor deze behandelingen.

Shockwave in combinatie met echografie

In sommige gevallen kan het nuttig zijn om eerst een echo van het blessure gebied te maken. Hierbij kan een irritatie goed gelokaliseerd worden. Dit is echter niet altijd nodig, uw fysiotherapeut kan dit inschatten.

‘Mijn tenniselleboog beperkte mij in mijn werk en sport, dankzij shockwave therapie ben ik helemaal klachtenvrij.’

Shockwave therapie bij Kern Fysiotherapie Haren / Zwolle

Neem voor het maken van een afspraak of voor meer informatie contact op met Kern Fysiotherapie Haren of Kern Fysiotherapie Zwolle.

Meer informatie over Shockwave Therapie?

Onze fysiotherapeuten die shockwave toepassen hebben hierin allemaal de opleiding shockwave afgerond. Voor Kern Fysiotherapie Haren is dit Astrid Lageveen voor Kern Fysiotherapie Zwolle zijn dit  Mart Jan Kollen en Marieke Steenbergen. Omdat wij geen wachtlijsten hanteren kunt u vaak binnen 24 uur terecht voor uw eerste afspraak. In de meeste gevallen zal er na het onderzoek, indien shockwave de meest effectieve behandelmethode voor u is, gelijk gestart worden met shockwave.

Gespecialiseerde therapeut

Dyon van der Veen

Dyon van der Veen

Fysiotherapeut Locatie Haren
Voor het maken van een afspraak met Dyon van der Veen kunt u bellen. Afspraak per Whatsapp is ook mogelijk
Astrid Lageveen

Astrid Lageveen

Fysiotherapeut Locatie Haren
Voor het maken van een afspraak met Astrid kunt u bellen met