Dry needling Haren

Dry Needling is een behandelmethode die een gespecialiseerd Fysiotherapeut kan inzetten om spieren in het lichaam te laten ontspannen. Dry needling omvat het inbrengen van een ‘droge’ naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en).

Hoe werkt dry needling?

Dry needling is een efficiënte behandelmethode van myofasciale problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren. Op het moment dat spieren veel gebruikt worden, of de samenwerking tussen verschillende spieren verstoord is, kunnen er spierknoopjes in spieren komen. Dit noemen we triggerpoints. Een triggerpoint is een klein stukje van een spier die in ‘aangespannen modus’ is blijven staan.
Door middel van een dunne naald wordt deze triggerpoint aangeprikt waarna er een korte spieraanspanning volgt. Deze reflexmatige aanspanning zorgt ervoor dat de spierspanning verminderd.

Afspraak maken in haren

Wilt u meer informatie over dry needling of een afspraak inplannen bij de fysiotherapeut in Zwolle? We kijken graag of dry needling een geschikte behandeling is voor uw pijnklachten of bewegingsbeperking. Neem gerust contact op met uw specialist in Zwolle via de onderstaande knop.

Voordelen van dry needling:

  • Het inbrengen van het naaldje is pijnloos
  • Snelle en effectieve behandeling van pijnklachten
  • Uitermate veilige behandeling door ervaren fysiotherapeut

‘Ik had al maanden last van pijnklachten in mijn bil. Ik heb veel gerekt maar ik kwam niet door de stijfheid heen. Dry needling was DE oplossing en heeft mijn klachten snel doen verdwijnen.’

Gespecialiseerde therapeut

Jorien Ponsioen

Jorien Ponsioen

Bekkenfysiotherapeut Locatie Haren
Voor het maken van een afspraak met Jorien Posioen kunt u bellen met
Bas Jansema

Bas Jansema

Manueeltherapeut / praktijkhouder Locatie Haren
Bas Jansema is werkzaam binnen het Medisch centrum Haren en aan de Meerweg. Lid van Rugnetwerk Noord Nederland