Medical taping

Het medical taping concept

Deze techniek is in de jaren 70 in Oost Azie. Sinds eind jaren negentig wordt deze techniek steeds meer in europa gebruikt. De tape wordt onder andere gebruikt om spieren te ondersteunen of te laten ontspannen.  Medical taping kan ook gebruikt worden om banden van gewrichten te behandelen, verbeteren van de houding of pijn punten te verminderen.

De oedeemtherapeut van Kern Fysiotherapie Haren maakt ook veel gebruik van deze techniek om de afvoer van vocht te stimuleren. Dit kan erg effectief zijn als het lichaam door aandoeningen niet meer in staat is dit zelf te reguleren. Dit wordt lymfe taping genoemd.

Medical taping wordt vaak gebruikt als ondersteuning van een behandeling. De tape is elastisch en kan met rek worden opgeplakt.  Dit gebeurd afhankelijk van het doel waarvoor de therapie gebruikt wordt. Omdat de tape waterbestendig is kunt u er mee douchen. Gemiddeld blijft medical tape tussen de 3 en 5 dagen zitten.

Effecten van medical taping zijn:

  • Pijn vermindering
  • Spier ontspanning
  • Het activeren van spieren
  • Stimuleren van afvoer vocht
  • Verbeteren van houding

Kosten

Bij zowel Kern Fysiotherapie Haren als Kern Fysiotherapie Zwolle betaald u geen extra kosten voor het gebruik van medical tape.

Medical taping bij Kern Fysiotherapie Haren en Kern Fysiotherapie Zwolle

Al onze therapeuten staan geregistreerd in het kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten.
Kern Fysiotherapie Haren en Zwolle hanteert geen wachtlijst.
Kern Fysiotherapie Haren en Zwolle beschikt over o.a. de volgende specialisaties:

Neem voor het maken van een afspraak of voor meer informatie op met Kern Fysiotherapie Haren of Kern Fysiotherapie Zwolle.