Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode welke al jaren wordt toegepast binnen de fysiotherapie. Deze therapie richt zich op triggerpoints in spieren. Er wordt met een heel dun naaldje in de triggerpoint van de spier geprikt om zo de spier te ontspannen.  Triggerpoints worden niet tegelijk behandeld waardoor er maximaal maar 1 naaldje gebruikt wordt.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een knoop/verharding in een spier welke pijn en bewegingsbeperkingen kunnen veroorzaken. De locatie van de pijn kan lokaal op plek van de triggerpoint zijn, maar deze pijn kan ook uitstralen. Triggerpoints kunnen bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, tintelingen in armen en benen of bewegingsbeperkingen veroorzaken.

Wat voelt u bij dry needling?

Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Zodra het naaldje een triggerpoint raakt geeft de spier een reactie. Er volgt een korte aanspanning van de spier (twitch), welke snel weer ontspant. Wel kunt u na een behandeling een stijf,moe of beurs gevoel in de spier hebben welke vanzelf weer verdwijnt.

Is dry needling gevaarlijk?

Nee, de therapeuten van Kern Fysiotherapie Haren zijn vakkundig opgeleid en werken zorgvuldig en veilig.  Hierdoor zijn ze goed op de hoogte van de anatomie en weten ze op welke manier ze de spieren veilig kunnen prikken.

Bij welke klachten wordt dry needling gebruikt?

Kern Fysiotherapie Haren past deze therapie o.a. toe bij:

Dry needling bij Kern Fysiotherapie Haren

Al onze therapeuten staan geregistreerd in het kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten.
Kern Fysiotherapie Haren hanteert geen wachtlijst.
Kern Fysiotherapie Haren beschikt over o.a. de volgende specialisaties:

Neem voor het maken van een afspraak of voor meer informatie op met Kern Fysiotherapie Haren of Kern Fysiotherapie Zwolle.

Meer informatie over Dry Needling?

Dry needling wordt zowel in Haren als in Zwolle aangeboden. Marieke Steenbergen is onze collega wie werkzaam is in Zwolle en deze opleiding afgerond heeft. In Haren hebben zowel Bas Jansema als Jorien Ponsioen de dry needling opleiding volbracht. Jorien heeft hiernaast nog de extra opleiding dry needling in bekkenregio gedaan. Dit maakt dat ze als bekkenfysiotherapeut nog veelzijdiger en effectiever kan behandelen. Indien u een afspraak wilt maken kunt u vaak dezelfde dag of dag erna zowel in Haren als Zwolle terecht.