Vallen verleden tijd

Per dag komen gemiddeld 280 ouderen op de spoedeisende hulp vanwege valpartijen. Dit vinden wij veel te veel! Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat valpreventie goed werkt. Daarom bieden wij u het valpreventieprogramma Vallen Verleden Tijd aan waarin u leert om te gaan met situaties die valgevaarlijk zijn.

Wat is valpreventie?

Valpreventie is leren voorkomen dat u valt en dat u weet hoe u moet vallen als het toch gebeurt. Daarnaast leert u valtechnieken zodat u deze kan inzetten tijdens een eventuele val. Door de tools die u leert tijdens het programma halveert de kans op vallen en is uw valangst verleden tijd!

Voor wie?

Ons programma is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een manier om de angst voor vallen te overwinnen en een actiever, zelfverzekerd leven te leiden. Overweeg deelname aan ‘Vallen Verleden Tijd’ als een van de volgende situaties op u van toepassing is: 

–  Als u bang bent om te vallen na bijvoorbeeld een val met een ernstig letsel
–  Als u regelmatig struikelt of valt
–  Als u niet meer alleen een wandeling durft te maken
–  Als u moeite hebt met traplopen of uit de stoel opstaan
–  Als u bang bent om in een onbekende omgeving te bewegen
–  Als u merkt dat u tijdens het lopen minder balans kunt bewaren
–  Als u vermijdt om op bezoek te gaan of deel te nemen aan sociale activiteiten
–  U kunt 15 minuten zonder hulpmiddel lopen

Het programma in detail

Het ‘Vallen Verleden Tijd’ programma is ontworpen om uw leven opnieuw vorm te geven en valpartijen te minimaliseren. Het omvat de volgende elementen:

  1. Intake en 0-meting: We beginnen met het grondig begrijpen van uw specifieke behoeften en fysieke conditie. 
  2. 10 lessen van 1 uur: U zult deelnemen aan groepssessies van maximaal vier personen, waarin u deelneemt aan een scala van activiteiten, waaronder een hindernisbaan, valtraining op valmatten en evenwichtsoefeningen. Waarin onze ervaren therapeuten u zullen begeleiden bij elke stap.
  3. Her-meting en evaluatie: Aan het einde van het programma wordt uw vooruitgang gemeten en geëvalueerd. Dit biedt inzicht in de verbeteringen die u hebt geboekt en eventuele gebieden waar verdere aandacht nodig is. 

Gespecialiseerde therapeut

Lisa van Warmerdam

Lisa van Warmerdam

Fysiotherapeut Locatie Haren
Voor het maken van een afspraak met Lisa kunt u bellen. Afspraak per Whatsapp is ook mogelijk.