Scoliose

Schroth therapie is een specifieke behandelmethode voor mensen met een scoliose.

Wat is scoliose?

Een scoliose is een driedimensionale verkromming van de wervelkolom en romp. Hierdoor ontstaan er één of meerdere bochten. De wervelkolom draait hierbij ook om haar as (een torsie) wat zich kan uiten in “kuilen” in de rug, het uitsteken van ribben of een bult kan veroorzaken. Deze bult wordt ook wel een gibbus genoemd, welke met name zichtbaar is als men vooroverbuigt.
We spreken van een scoliose als de mate van de kromming, de Cobbse hoek, meer dan 10 graden is. In principe hoeven kinderen met een scoliose geen klachten of pijn te hebben, maar dat betekent niet dat het risico op verergering minder is. Eventuele verergering van de bocht(en) is afhankelijk van het type scoliose, leeftijd (groei indicatoren), genetische factoren, geslacht en de Cobbse hoek met hierbij het aantal graden rotatie van de bocht(en).

Afspraak maken in Zwolle

Heeft u interesse in onze beweegprogramma’s? Onze fysiotherapeut in Zwolle zorgt met een beweegprogramma aan de dagelijkse beweging die precies past bij uw situatie. Neem gerust contact op met onze specialisten. We helpen u graag!

Schroth therapie voor scoliose

Onze Schroth therapeut Mart Jan Kollen zal de driedimensionale verkromming(en) in kaart brengen en deze classificeren. Vervolgens zal de behandeling met oefeningen specifiek gericht zijn op uw situatie, doelen en klachtenbeeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van houdingstherapie (met hulp van spiegels), ademhalingsoefeningen en oefentherapie gericht op uw type scoliose. Zo is iedere patiënt en elke scoliose anders; wij zien patiënten van alle leeftijden, patiënten die wel/geen brace dragen en soms al geopereerd zijn. In al deze gevallen kan Schroth therapie, in samenwerking met orthopeden (van o.a. het Isala ziekenhuis), kinderfysiotherapeuten en orthopedisch instrumentmakers, een positieve bijdrage leveren.

Schroth therapie: oefeningen

Wilt u weten hoe een behandeling en bijbehorende oefeningen van Schroth therapie in z’n werk gaat? Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen bij onze Schroth therapeut!

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna."

Contact met uw fysiotherapeut in Zwolle

Wilt u meer weten over de behandelingen van Kern Fysiotherapie in Zwolle of wilt u graag een afspraak maken bij de fysiotherapeut? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag. 

Gespecialiseerde therapeut

Mart-Jan-Kollen

Mart Jan Kollen

Fysiotherapeut locatie Zwolle
Voor het maken van een afspraak met Mart Jan Kollen kunt u bellen met